Využít můžete venkovních předmětů dostupných během podzimních měsíců i surovin, které jsou přítomny skoro v každé domácnosti.  Na výrobu barevných věnců si vystačíte s pomocí větviček, křiklavého listí, jeřabin nebo drobných šišek, jež pomocí tavicí pistole připevníte k základní konstrukci ze dřeva či pěnové hmoty obalené mechem.

Listy a plody rostlin lze také originálně využít pro výrobu náhrdelníků, které sice nebudou mít dlouhou životnost, ale zajisté jimi ohromíte.

Je to právě pestrobarevné listí, kterým lze polepit rámečky na fotografie a následně je přelakovat, ozdobit jím sklenice či si ještě mnohem více vyhrát a listí nalepit bezbarvým lepidlem na nafouklý balónek. Po zaschnutí stačí balonek prasknout a výsledek zavěsit volně do prostoru nebo vzniklou kouli rozpůlit podle linie listů a vytvořit si originální misku na doplňky.

Nezapomeňte na ovoce, do jablek stačí s trochou šikovnosti vyřezat otvory pro čajové svíčky, ty rozmístěte na široký parapet či nad hořící krb. Ještě lépe uděláte, pokud malým jablíčkům vydloubete vnitřek a naplníte jej svařeným vínem či podobným horkým nápojem, kterému dodáte šmrnc pomocí skořice.

Foto: Pinterest