Soja

Tato luštěnina je oblíbená především u veganů a to díky vysokému obsahu bílkovin, kterými snadno nahradí maso. Bohužel ve větším množství může být ale těžko stravitelná a náš organismus může naopak zatěžovat. Omezte proto její konzumaci na minimum. A vybírejte pouze fermetované výrobky. Těmi je například tofu, tempeh, nebo miso pasta. Úplně se vyhněte sojovému masu a mléko vyměntě například za mandlové nebo rýžové.

crop

Proteinové a cereální tyčinky

Jsou plné cukru a éček. Nenechte se proto zmást nápisy FIT. Pokud hledáte podobnou rychlou svačinku do kabelky, vyměňte tyhle nezdravé tyčinky za raw bars. Ty neobsahují žádná éčka, ani umělá sladidla, jsou z přírodních surovin a opravdu zasytí.

Featured-Almond-Date-and-Hemp-Energy-Bars_f_improf_680x448

Gluten free těstoviny

Pokud nejste celiak, je zbytečné jíst bezlepkové těstoviny. Výrobci totiž často místo mouky používají alternativy, které obsahují minimum živin a nedokážou nás zasytit. Výsledek je takový, že těstovin pak spořádáte dvakrát tolik, ale jídlo bude mít prakticky nulovou výživovou hodnotu.

gluten-free-chili-lime-pasta-salad-recipe

Instatní ovesné kaše

Může se zdát, že je to super rychlá a výživná snídaně. To platí ale pokud je ovesná kaše domácí. Ta instatní je plná éček a cukru a to přeci do sebe hned po ránu dostat určitě nechcete.

C1YvXVbXUAIbb2p

Low fat

Nízkotučné výrobky jsou často daleko horší, než ty přirozeně tučné. Proč jsou vlastně nízkotučné potraviny špatné? Místo tuků obsahují většinou škroby, cukry a aditiva, tedy složky, které nikdo nepotřebuje.

Low-Fat

 

pinterest.com