Chef Time Fest: Když špičkoví šéfkuchaři vaří jen pro vás

/ Externí redaktor

V pražské restauraci AvantGarde probíhá až do začátku února Chef Time Fest. Festival, při němž se můžete potkat se špičkovými šéfkuchaři, ochutnat jejich speciality a nahlédnout do světa profesionální gastronomie.

Chef Time Fest je zajímavý projekt, který má pod taktovkou pražská dejvická restaurace AvantGarde. Nabízí mnoho zajímavých setkání, zážitků i možností se kulinářské dobroty naučit přímo od šéfkuchařů. Přibližuje tak špičkovou gastronomii blíže lidem. O festivalu Chef Time fest jsme psali na jeho začátku, neododali jsme a šli jsme vyzkoušet jedno z jeho lákadel.

Vybrali jsme si Chef´s Table, pětichodovou večeři, z nichž každý chod je připraven jiným šéfkuchařem. Každý ze šéfkuchařů je vám navíc po celý večer k dispozici, máte tak jedinečnou možnost se dozvědět zajímavosti z profesionální gastronomie. Celý večer byl obrovský zážitek, který nás nenechal na pochybách, že čeští šéfkuchaři Petr Hajný, Honza Punčochář, Miroslav Kalina, Marek Raditsch a Lukáš Skála patří i mezi světovou špičku. Večerem a ochutnávkou vín s příběhem provázel Sommeliér Vít Hepnar.

Nakoukli jsme mistrům pod pokličku a přinášíme vám ochutnávku v podobě fotografií.

Jako první zahájil náš chuťový výlet Petr Hajný, který je šéfkuchařem Chagall´s Club Restaurantu.  Telecí carpaccio a tartáre se žlutým melounem a zázvorem, velmi působivý začátek v krásné kompozici.

1528570_193216564210438_1867606173_n

Jan Punčochář z Le Terroir připravil Mořský jazyk pečený v toastu s pórkem a estragonem. Ryba byla neuvěřitelně lahodná a v éteru restaurace byly slyšet názory, že by si zasloužil michelinskou hvězdu a nezbývá než souhlasit.

1485077_193216944210400_1616819951_n

Miroslav Kalina z Kalina cuisine and vins potvrdil že je svým Pečeným telecím brzlíkem se žloutkovou kroketou a sauce perigord mistr svého umění. Mírný respekt z masa přešel okamžitě po ochutnání.

77131_193217030877058_1719430639_n

Marek Raditsch z Kampa Group má mnoho zkušeností, obsluhoval například i Brada Pitta a Angelinu Jolie či Bruce Willise při jejich pražských návštěvách. Pro tento večer zrežíroval jako hlavní chod večera výtečný Dančí hřbet s foie gras raviolou, ragú ze zelené čočky, černým kořenem a jalovcovou omáčkou.

1520778_193217167543711_1402213728_n

Šéfcukrář hotelu Intercontinental Lukáš Skála vykouzlil sladkou tečku na závěr. Čokoládová trubička Valrhona plněná krémem ze sečuánského pepře a meruňkové pyré, sedlina z černého rybízu, pošírovaná meruňka v javorovém sirupu a zmrzlina z wasabi.

1604384_193217557543672_1889816892_n

Bohatým atraktivním programem s možností školy vaření i zážitku v podobě setkání s Michelinskou hvězdnou šéfkuchařkou Reine Sammut z Francie, se můžete potěšit od 10.ledna až do 8. února 2014 v restauraci AvantGarde. Festival Chef Time Fest je v plném proudu a jeho návštěva rozhodně stojí za to.

Pro Iconiq.cz připravil Daniel Wurm.

Foto: Archiv Chef Time Fest, Daniel Wurm