Takže se nabízí otázka, proč si příchod opravdové zimy nezpříjemnit něčím, co nás zahřeje nejen na duši ale i na těle. Kdy jindy než v předvánočním období si máme možnost namíchat hřejivý koktejl, jehož základem je tradiční český bylinný likér vyráběný v Karlových Varech?

K nejznámějším koktejlům, které jdou z Becherovky připravit se nejspíš řadí Beton, Beton Bitter nebo Red Moon. Pokud ovšem chcete své znalosti v této oblasti pozvednout na vyšší úroveň a překvapit na rodinné oslavě nebo večírku s kamarády, nabízíme další tipy, s čím bude tento likér chutnat skvěle.

K přípravě koktejlu Lavina například potřebujete 40 ml Becherovky Original, 100 ml červeného vína, 20 ml medu a 10 ml čerstvé limetkové šťávy. Všechny ingredience pak stačí smíchat, zahřát, nalít do hrnku či sklenice z varného skla a ozdobit skořicí.

Avalanche_5043

BE Punč se skládá ze stejného množství Becherovky a citronové šťávy, pouze přidáme 100 ml vody, šťávu z pomeranče a 20 ml cukrového sirupu či grenadiny. Zahřátý mix se zdobí plátky pomeranče, citrónu nebo limety.

Be Punch _5065

Možná by vás nenapadlo, že Becherovka je vynikající také v kombinaci se šampaňským. Společně tvoří základ koktejlu Bianca, stačí přidat stejný poměr vermutu bianco, hodně ledu a ozdobit například malinami a lístky čerstvé máty.

Bianca_GN

Na své si přijdou také milovníci kávy, 10 ml čerstvé kávy stačí v šejkru společně s ledem smíchat s 20 ml Becherovky a 10 ml kávového likéru, protřebat a přes barové sítko slít do likérky. Jen tímto způsobem vznikne zajímavý koktejl Hit IT!

Hit It_4940

Foto: Archiv firmy