Ve které kavárně najdete šéfredaktorku Iconiqu nejčastěji?

/ Michaela Hošková

Znáte novináře, redaktora, šéfredaktora, který by nebyl závislý na kávě? Já tedy ne. Redakční porady začínají vždy ranní kávou a málokdy zůstaneme u jediné.

Nicméně já osobně jsem milovnicí kávy do narození prvního dítě rozhodně nebyla. Právě naopak, nesnesla jsem ani její vůni. Patřila jsem mezi vyznavače čajů a po několika letech prožitých v Anglii dokonce závislou. Po narození syna, který denně spal sotva hodinu jsem musela přejít na kávu, díky které jsem první roky autistického dětství přežila bez antidepresiv a jiných podpůrných látek. I když káva je vlastně taky droga, takže si upřímně lžu do kapsy. Po jedenácti letech závislosti na kávě v podobě jediného prostředku na přežití, se můj postoj k ní zcela změnil. Nyní je káva pro mě jediný moment dne, při kterém se zcela zastavím, vypnu a v klidu vychutnám přítomnost svého bytí.

Abyste si kávu správně vychutnali, je nutná nejen její chuť, kvalita a vůně, ale rovněž prostředí, ve kterém je káva podávána. Nepatřím mezi ty, kteří si kávu vypijí na ex někde u baru ve stoje. Já si musím ke kávě nejdříve přivonět, rozhlédnout kolem sebe a pak pomalu upíjet. A tak mě nejčastěji najdete na Smíchově ve Wine Food, kam směřuji velmi často i samotné redakční porady. Ke kávě si navíc můžete vychutnat teplý plátek italského chleba s máslem a mixem domácích marmelád, které opravdu chutnají po čerstvém ovoci. Navíc doporučuji protáhnout poradu až do oběda a zůstat na skvostný Caesar salát.

Wine Food

Wine Food

 

Druhým místem, které nelze jinak než milovat je francouzská restaurace Café Amandine v ulici Na Moráni 17. Zavedla mě sem bývalá PR manažerka značky Gant, které moc děkuji. Skvělé místo na setkání. Interiér, francouzské šansony, voňavá káva, fantastické snídaně vaše kreativní myšlenky jen prohloubí a vy odcházíte s pocitem splněných povinností, hlavou plnou inspirativních nápadů a chutě se sem opět vrátit. Je doporučuji udělat si rezervaci. Shodné pocity má rovněž spousta jiných lidí, kteří své schůzky přesouvají z kanceláře ke strojové kávě.

cafeamandine na morani 17

Café Amandine

 

Posledním vybraným místem je kavárnička Nová hra relativně nedávno otevřená v Jeremenkově ulici, na místě, na kterém byste takové milé designové prostředí vůbec nečekali. I já ho našla úplnou náhodou. Prostě jsem jela kolem a má nálada byla na bodu mrazu. Strašně jsem se chtěla uklidnit, vyčistit si hlavu a dát dobrou kávu. Tak jsem prostě zastavila, vešla dovnitř a vrátila se sem ještě mnohokrát. Hodně lidem jsem toto místo doporučila a nikdo nelitoval. Jak se říká, obsluha vzorná, ceny nízké, chutě vábné a prostředí klidné. Co více si přát v současné hektické době? Jednoduše se stát stejně jako kdysi Hugo Haas kavárenským povalečem.

Nová hra

Nová hra

Foto: Archiv firem; Facebook.com