Goji/godži/neboli Kustovnice čínská jsou plody keře, který roste v himalájském podhůří. Tvarově vypadají jako rozinky se světle červenou barvou. Svoji chutí připomínají něco mezi šípkem a o trochu sladší brusinkou. 

GOJI-BERRIES-ON-VINE

Goji patří mezi poklady čínské medicíny. Připisuje se jí mnoho léčivých účinků a je zdrojem mnoha živin. Obsahuje všechny cenné aminokyseliny, stopové prvky. Podporuje regeneraci buňek, odstraňuje škodlivé volné radikály, má protizánětlivé účinky. zvyšuje koncentraci, redukuje stres.

Její využítí v kuchyni je docela univerzální, plody Goji se mohou přidávat například do jogurtu, ovesných kaší nebo do pudinku. Dají se jíst také samotné, to pak je nejlepší je na chvíli namočit do vody, vynikne pak jejich osvěžující chuť. Tradičně se z Goji dělá také čaj.

Goji-fruits

Obecně se doporučuje jíst 2 polévkové lžíce 3x do týdne nebo si udělat tak dvakrát do roka měsíční kůru a jíst zhruba 10 plodů Goji denně.

Plody Goji dnes seženete docela snadno v prodejnách zdravé výživy nebo v lékárnách a přečíst si o ni můžete například i zde.

842-1337028662

 

Foto: Pinterest.com