Netrávili jste každý večer v posilovně tak, jak jste si v lednu slibovali. Nezhlubli jste a ani jste si “nevypěstovali” six-pack. Kariérní postup se také nekonal a cesta na Hawai se odkládá na neurčito. To ale neznamená, že by byl váš rok k ničemu nebo že byste nebyli úspěšní.

Pokud si můžete odškrtnout následující položky z vašeho seznamu, pak věřte tomu, že svůj čas využíváte dobře. Protože často zapomínáme na to, na čem doopravdy záleží. Malá připomínka na závěr roku určitě neuškodí.

Takže, jak jste na tom?

Nebyli jste na sebe příliš přísní

Jak se říká, žijeme jen jednou. A mít cíle abýt ambiciózní je určitě důležité, pokud to ale znamená, že nikdy nejste spokojení a neustále jste na sebe přísní a chcete víc, pak to začíná být spíše na škodu. Občas se zastavte a oceňte to, co se vám daří, místo toho abyste se neustále srovnávali s lepšími a vyčítali si, že neděláte dost. Buďte lepší, než jste byli včera a buďte na sebe trochu milejší.

Pochvalte se, odměňte se a užijte si trochu legrace. Život není jen práce.

Dělali jste to, co vás baví

Podařilo se vám ve vašem napěchovaném programu najít chvilku na to, co vás baví? Pak si můžete pogratulovat. Není nic důležitějšího, než dělat to, co je pro vás důležité a co vám “dobíjí” baterky. Mít nějaká hobby je pro život zásadní. I kdyby to mělo být třeba sledování seriálů na Netflixu, pokud vás to baví, jen do toho!

Zkoušejte ale i nové věci. Co třeba lekce boxu nebo grafiky? Hledejte nové “vášně”. Nikdy není pozdě a nevíte, třeba vám nové zkušenosti změní pohled na život nebo vás nasměrují úplně novým směrem.

Strávili jste čas s těmi, které máte rádi

A nakonec to asi vůbec nejdůležitější – lidi, které máte rádi. Trávíte s nimi dost času, posloucháte co vám říkají, dáváte jim najevo, že vám na nich záleží? Je jedno, jestli jde o kamarády, sourozence, rodiče nebo prarodiče. Mezilidské vstahy jsou základem šťastného života. Takže na ně nezapomínejte. Zvedněte telefon a někomu blízkému zavolejte nebo mu kupte malý dárek.

To je totiž to nejdůležitější. Bez dobrých a pevných vztahů vás nic nebude pořádně bavit.

Tak co, zvládli jste rok 2017 na jedničku?