PŠENIČNÁ HOUSKA S RICOTTOU A GRILOVANOU CUKETOU
PANINI INTEGRALI CON RICOTTA E ZUCCHINE GRIGLIATE

Ingredience pro 4 osoby
Doba přípravy: 50 minut + kynutí

2 velké cukety (každá 150 g)
150 g hladká mouky + trochu navíc
150 g čerstvé ricotty
100 g celozrnné mouky
50 g mouky Manitoba
12 g droždí
1 citrón
cukr, mléko
olivový olej extravergine
sůl, pepř

Rozpusťte droždí ve 200 ml vody, přidejte 2 g cukru a smíchejte se všemi moukami. Dobře promíchejte, osolte a vytvarujte bochník. Horní část nožem nařízněte do tvaru kříže, dejte do misky, přiklopte a na teplém místě nechte kynout cca 1 hodinu.
Vykynulé těsto rozdělte do 4 dílů a na moukou posypaném válu dobře propracujte. Jednotlivé housky vložte do moukou vysypané mísy, rukou přimáčkněte, zakápněte mlékem a dalších 30 minut nechte kynout.
Na závěr housky potřete mlékem a dejte péct do předem rozpálené trouby na 220° C na cca 25 minut.
Cukety nakrájejte po délce na jemné plátky a v pánvi na oleji restujte cca 2 minuty z každé strany.
V misce smíchejte ricottu, nastrouhanou kůru z ½ citrónu, osolte, opepřete, zakápněte citrónem tak, aby vznikl krém.
Upečené a studené housky rozkrojte. Na spodní díl rozetřete ricottový krém a naplňte srolovanými plátky cukety. Horní část též potřete krémem a přiklopte.

Zdroj: La Cucina Italiana