Jáhlová kaše s jablkem

 

Ingredience:

200 g jáhel

1 jablko, nastrouhané (kaše bude ale dobrá i se sušenými švestkami nebo banánem)

med na oslazení

skořice

Postup:

Jáhly propláchněte ve studené vodě a dejte vařit. Na mírném ohni vařte asi 30 minut doměkka nebo podle návodu. Přidat můžete ochucené sojové mléko. K banánům se bude výborně hodit vanilkové. Dejte do misky, polejte medem podle chuti, přidejte jablko a zamíchejte. Kaši ještě můžete posypat oříšky.

Snímek obrazovky 2016-04-26 v 12.19.41 1

Pomazánka ze sušených rajčat

 

Ingredience:

1 a půl hrnku slunečnicových semínek

15 větších sušených rajčat v oleji (

2 lžíce panenského olivového oleje

kůra a šťáva z jednoho citrónu

1 velký nebo 2 menší stroužky česneku

3/4 hrnku lístků čerstvé bazalky

1 lžička agáve sirupu (nebo jiného sladidla)

1 lžička sójové omáčky či tamari

sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup:

Vše dejte do větší nádoby a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte.

pomazanka_ze_susenych_rajcat

Špenátová frittata s mozzarellou

 

Ingredience:

8 vajec

200 ml mléka

lžíce olivového oleje

1 cibule

300 g listového špenátu (může být mražený)

200 g mozzarelly

sůl, pepř

Postup:

Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké míse rozmíchejte vejce, přidejte mléko, sůl a pepř. Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřejte olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a opékejte dozlatova. Poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a špenát a opékejte několik minut. Do pánve nalijte vaječnou směs, přidejte na kousky natrhanou mozzarellu a pečte asi 3 minuty. Směs nemíchejte. Pánev dejte do trouby a pečte asi 15 minut, dokud není frittata hotová.

Snímek obrazovky 2016-04-26 v 12.39.50