1. Celozrnný chleba

Jíte ho místo tono bílého v domnění, že je jeho zdravější variantou a vy si ho tak můžete dopřávat úplně bez výčitek? Bohužel dnes bývá obilí, ze kterého se vyrábí mouka stejné pro bílé i celozrnné pečivo. V tomto případě je tedy ve finále jedno, který chleba sníte.

thumb_2310_article_image_gridOne

2. Ovocné džusy

Čerstvé ovoce je sice zdravé, plné vlákniny a vitamínů, džusy ale tyhle výhody nemají a navíc obsahují spoustu cukru.

large

3. Sůl

Většina lidí v kuchyni používá obyčejnou sůl, která ale během své výroby přišla o všechny výhody jako jsou minerální látky a jód. Vyzkoušejte zdravější varianty – himalájskou nebo mořskou.

tumblr_inline_n0dc58Kh9B1rubf29

4. Agávový sirup

Rádoby dietní varianta cukru má sice nízký glykemický index, obsahuje ale fruktózu, která je pro organismus horší než glukóza.

tumblr_inline_o711tjbuvL1tewsdm_1280

5. Čokoláda

I když kakao má na naše zdraví dobrý vliv, spousta čokolád s ním nemá nic společného. Vybírejte si ty zdravější varianty. Ty, které obsahují minimálně 70% kakaa.

chocolate-hipster-keep-calm-and-love-Favim.com-3088760