Pro přípravu tohoto dortu je třeba mít po ruce dortovou formu o průměru 20 cm. Těsto připravíte z 50 g rozinek, 3 PL brandy, 60 g pšeničné krupice, 350 g ricotty, 3 žloutků, 80 g cukru, 3 PL citronové šťávy, 1/2 ČL mleté vanilky, strouhané kůry z 1 citronu. K přípravě náplně budete potřebovat 2 pomeranče, 2 mandarinky, 1 citron a 4 PL citronového želé.

Do menší mísy dejte rozinky a zalijte brandy. Nechte 30 minut bobtnat. Před finálním dokončením předehřejte troubu na 180°C. Formu vytřete máslem a vysypte krupicí. Vedle si připravte těsto vložením ricotty do misky a rozetřete. Přidejte do ní žloutky, cukt, citronovou šťávu, mletou vanilku a zbytek krupice. Vše utřete dohladka a do hotového krému přidejte citronovou kůru a rozinky s brandy. Ricottovou hmotu vlijte do formy a uhlaďte. Vložte do trouby a pečte dozlatova 35-40 minut. Po upečení nechte dort ve vypnuté troubě nejméně 2 hodiny chladnout. Troubu však nechte pootevřenou.

Náplň připravíme následovně. Oloupejte citrusové plody. Z jednotlivých dílků odstraňte blány. Při nízké teplotě rozpusťte v hrnku citronové dortové želé. Vychladlý dort vyjměte z formy a položte na plochou mísu. Povrch potřete částí citronového želé.  Citrusové dílky rozložte na horní plochu a potřete zbývajícím želé.

Než budete dort servírovat, nechte ho ještě chvilku odležet, poté bude vaší návštěvě i vám samotným více chutnat a bez výčitek!!!

Individual Sponge Cakes Topped with Tangerines

Foto: Profimedia.cz