Vegetariánský bramborový salát

K přípravě tohoto receptu je třeba 10 středních brambor, 1 cibule, 1 mrkev, 2 vajíčka natvrdo, 5 velkých kyselých okurek, hrášek z konzervy, sůl, lžíce plnotučné hořčice, lák z okurek, majolka nebo bílý jogurt podle chuti. Nejdříve uvaříme brambory ve slupce, vajíčka i mrkev. Po oloupání brambor a vajíček vše smícháme s ostatními přísadami a důkladně promícháme.

Ilustrační foto

Ilustrační foto

 

Tradiční italský bramborový salát

K přípravě této fantastické pochoutky budete potřebovat 1, 5 kg brambor, bazalku, panenský olivový olej, piniové oříšky, parmezán, mořskou sůl a česnek. Opět nejdříve uvařte brambory ve slupce, které po vychladnutí oloupejte. Poté je nutné připravit si pesto. Omyjte si bazalku a vhoďte do hmoždíře. Přidejte česnek a vše roztlučte. Nezapomeňte přidat piniové oříšky a vytvořit kaši. Pomalu přidávejte olivový olej a vše smíchejte s nakrájenými bramborami. Na závěr přidejte nakrájenou mortadelu, dochuťte solí a pepřem a výsledek bude famózní.

 

Ilustrační foto

Ilustrační foto

 

Tradiční vídeňský bramborový salát

K jeho přípravě jsou nutné následující ingredience: 1,5 kg brambor, 2 velké cibule, 6 ks kyselých okurek, olej, sůl, pepř a ocet. Po uvaření a oloupání brambor jej nakrájejte na kolečka. Na oleji osmažte cibulku, ale ne do zlatova. Cibulku zakápněte octem. Do misky naskládejte plátky brambor. Opepřete je, osolte a přidejte připravenou cibulku v octovém nálevu. Nastrouhejte na struhadle okurku a znovu klaďte plátky brambor. Nakonec salát přelijte lákem z okurek a zbytkem cibule.

 

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Na závěr je důležité podotknout, že bramborový salát téměř každého receptu je nejlepší alespoň noc v ledničce uležený.

Foto: Profimedia.cz; Pinterest.com