-->

Bylinkové dipy a pomazánky na letní sezonu

/ Natálie Ferreira

Vyzkoušejte naše tipy na bylinkové pomazánky a dipy, s kterými zazáříte na každé letní party. Jsou jednoduché, rychlé, nezatíží žaludek a vaši hosté si je zamilují!

Fazolová s romarýnem a citrónem

 

Ingredience:

  • 2 hrnky omytých bílých fazolí (z plechovky)
  • 1-3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 hrsti čerstvého rozmarýnu (nasekaného)
  • sůl, pepř
  • citrónová kúra

 

Postup:

V mixéru rozmixujte fazole, česnek a olivový olej, dokud se vše nepropojí. Směs dejte do mísy, přidejte čerstvý rozmarýn a nastrouhejte  do obsahu citrónovou kúru podle chuti (cca 2 lžičky). Osolte a opepřete a je hotovo!

Bylinková salsa

 

Postup:

  • 1 hrst oloupaných mandlí
  • 4 hrsti čerstvé petržele
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • špetka černého pepře, soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce bílého octu nebo balsamica

 

Postup:

Nasekejte bylinky, česnek a mandle a rozmíchejte s olivovým olejem a špetkou pepře. Vše dobře promíchejte a těsně před podáváním přidejte ocet.

Krémová pomazánka s bylinkami

 

Ingredience:

  • 160 g krémového sýru (Philadelphia, Lučina)
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • 2 hrsti nakrájené petržele
  • 1/4 hrsti čerstvé pažitky

 

Postup:

Do mixéru dejte sýr, máslo, česnek a rozmixujte. Přidejte pažitku, petržel a opět rozmixujte ve směsi. Nechte odležet 30 minut. Tip od nás: Při servírování přidejte nastrouhaný čedar.

Rajčatová pomazánka s rozmarýnem a oreganem

 

Ingredience:

  • 3/4 hrnku medu
  • 1,5 kg rajčat
  • 1/4 hrnku jablečného octu
  • 2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 1 hrst čerstvého rozmarýnu

 

Postup:

Na rozpálené pánvi ohřejte med a přidejte nakrájená rajčata, ocet, sůl, pepř, papriku, kmín a nechte vařit na mírném plameni, dokud směs nezíská konzistenci džemu (kolem 1 h 30min). Následně přidejte oregáno a rozmarýn a nechte odležet aspoň 4 hodiny. Dobrou chuť!