-->

V čem spočívá kouzlo matcha tea a jak ho využít?

/ Michaela Janková

Už jste také podlehli mánii s názvem matcha? Zelený prášek lze využít mnoha způsoby, takže jestli nejste zrovna milovníci čaje, klidně si z něj udělejte zmrzlinu. Proč by matcha měla najít místo i ve vašem jídelníčku?

V čem spočívá tajemství této superpotraviny?

100% zelený čaj rozemletý na jemný prášek, který je bohatý na vitamíny A a C, sacharidy, bílkoviny, kofein, vápník i železo. To už je docela lákadlo matchu vyzkoušet, ne? Při její výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky, je tedy zcela přírodní a navíc zdravá. Pomáhá nám zklidnit mysl, zvyšovat soustředění i paměť. Díky unikátní aminokyselině L-Theanine dokáže zlepšit náladu a tím doslova změnit náš den k lepšímu. Je dokázáno, že pouze dvě porce matcha denně dokážou zajistit dostatečný přísun antioxidantů, které naše tělo potřebuje. Pokud navíc smícháte matcha s kapkou citronu nebo limetky, zvýšíte tím jejich účinek. Vzhledem k tomu, že matcha podporuje schopnost spalovat jídlo 4x rychleji, je skvělým doplňkem také pro fitness nadšence a poslouží k dochucení  jogurtů nebo müsli. A kam si na takovou zdravou dobrotu zajít? Doporučujeme Momoichi Coffeteria, kde vám z téhle superpotraviny připraví téměř cokoliv. Hravě, navíc zdravě.

Tip na domácí zmrzlinu s matcha tea

Udělejte si z tohoto magického prášku rituál v podobě přípravy té nejlepší domácí matcha tea zmrzliny. Pokud si navíc uděláte domácí ledový matcha tea, máte o skvělý gurmánský zážitek při letních horkých večerech postaráno! Jak na zmrzlinu?

Ingredience:

3 vejce, 1 šlehačka, 80g cukru krystal, 2 polévkové lžíce matcha tea, špetka skořice, kapka pomerančové štávy, kůra z pomeranče

Postup: 

Matcha tea rozmícháme se lžičkou cukru v misce. Vejce se zbylým cukrem vyšleháme na vaječnou pěnu. Přidáme rozmíchaný matcha tea, špetku skořice, pomerančovou kůru a pár kapek šťávy. Vše vymícháme v pěnu. V další misce vyšleháme hustou šlehačku a jemně vmícháme do pěny. Vše nalijeme do plastové nádoby a necháme přes noc v mrazáku. Poté servírujeme. Dobrou chuť!