-->

Dinner in the Sky: Neopakovatelný gurmánský zážitek

/ Jitka Krulcová

Závratné výšky jsou hlavním motivem jedné z nejsledovanějších gastronomických akcí konce léta – a řeč je o těch pomyslných kulinářských i čistě fyzikálních. Čtyřchodová večeře od michelinského šéfkuchaře podávaná při západu slunce ve volném prostoru ve výšce padesáti metrů nad Prahou zní jako slibný začátek romantického večera … 

Gastronomie je o zážitcích. A jedna mimořádná událost zážitkové gastronomie se právě blíží, Dinner in the Sky. Pravidelný putovní event, při kterém si můžete užít kulinářské kreace hostujících michelinských šéfkuchařů na speciálně postavené plošině zavěšené 50 metrů nad městem se letos v Praze odehraje mezi 1. a 10. zářím v Riegrových sadech na Vinohradech.

Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy, zajít sem ale můžete i jenom na drink. Jedná se o opravdu komorní záležitost, na bezpečnostně perfektně zajištěné plošině je kolem prostorného stolu pouze dvaadvacet sedadel.

Menu Rolanda Hubera

Menu letošního ročníku pochází z pera dílny vídeňského michelinského šéfkuchaře Rolanda Hubera, jehož stálou scénou je restaurace Le Ciel. Roland vaří především ze sezónních a lokálních surovin, ve své restauraci rád používá třeba úhoře z Neziderského jezera, jehněčí z Alp, čerstvý chřest či houby.

Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa, takže pokud nestihnete Prahu, můžete náš tip pojmout jako cestovatelskou inspiraci. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte necelé 4000 korun za osobu. Večeře v jiných časech bude stát do 3495 korun, oběd pak vychází na 1695 korun.