Ať už Valentýna slavíte nebo ne, stejně je důležité se dobře najíst. Přijměte naše tipy na skvělá místa, výbornou kuchyni s bonusem zážitku. Využít je můžete nejen dnešní večer.

Lime&Tonic, zážitky nejen o jídle

Jedním z nejzajímavějších webů loňského roku, na který jsem narazila je Lime&Tonic. Server, který vám nabídne prověřená místa s vynikající kuchyní a navrch přidá exkluzivní zážitky nebo gurmánské výlety. Vychutnat si tak můžete nejrůznější menu světových kuchyní, spojit gurmánský zážitek s výletem nebo se naučit namíchat vlastní koktejl pod vedením opravdovým profesionálů.

img_1_4

 

Yamato není jen o sushi

Yamato je poměrně čerstvou novinkou, kterou má na svědomí Zdeněk Pohlreich. Spojil své síly se zkušeným kuchařem Markem Horou, který má za sebou několikaletou zkušenost z Japonska, kde se učil připravovat pravou japonskou kuchyni. Yamato je velmi jednoduše zařízený podnik, ve kterém můžete ochutnat tradiční japonská jídla, samozřejmě včetně sushi. Za zmínku stojí i speciální večerní menu pro několik osob.

1523340_661774470540390_1885605485_o1397859_624169877634183_797571934_o

 

Grand Restaurant Festival

Až do konce února si můžete dopřát opravdu vyjímečné chuťové zážitky. V rámci Grand Restaurant Festivalu, který má pod křídly Pavel Maurer, máte možnost ochutnat speciální menu. Ve 3oti městech České Republiky a v 83 restauracích si připravily pro festival speciální menu. Za velmi příznivou částku, která je mnohdy jen zlomek plné ceny, si můžete dopřát gurmánské speciality například ve vysoce ceněné restauraci Terasa u Zlaté studně. Její šéfkuchař Pavel Sapík vsadil na jednoduché ingredience a skvělé zpracování. V Chateau St. Havel pak můžete v rámci festivalu ochutnat speciality s masem trochu v jiné úpravě.

IMG_3743

Foto: Facebook.com