K přípravě estragonového kuřete budete potřebovat 60g měkkého másla, strouhanou kúru z limetky a šťávu z 2 limetek, 4 vykoštěná kuřecí prsíčka, bez kůže, 1 polévkovou lžíci nasekaného čerstvého estragonu, sůl, pepř, 1 polévkovou lžíci vody, 150ml nízkotučné sladké smetany, řezy limetky a čerstvý estragon k ozdobení.

V misce utřete máslo s limetkovou kůrou. Nakrojte kuřecí prsíčka. Prsíčka dejte na pekáč, pokropte limetkovou šťávou, posypte estragonem, podle chuti osolte, opepřete a 20 minut pečte v předehřáté troubě při 200°C. Upečená prsíčka položte na vyhřáté talíře a udržujte teplé. Pekáč postavte na sporák, přelijte odměřené množství vody a promíchejte se šťávou z pečení, aby se rozpustily všechny usazeniny a přiveďte k varu. Za stálého míchání 1-2 minuty povařte, přimíchejte smetanu a omáčku opatrně prohřejte.

Poté jen promíchejte i s kuřetem a servírujte nejlépe s rýží nebo pečivem. Nezapomeňte dozdobit limetkou, aby i pohled byl stejně lákavý jako vůně, která se bude vinout celým domem.

Ilustrační obrázek

Ilustrační obrázek

Foto: Profimedia.cz