Louboutin, který oslavuje 20. leté výročí od založení jeho značky, řekl The Daily Telegraph, že to byl právě on, který přišel s nápadem vytvořit tyto prošívané balerínky, který navrhl během svého působení v módním domě Chanel.

“Všichni si myslí, že tyto balerínky jsou součástí DNA Coco Chanel. Ale přitom před mým nástupem do Chanel neexistovaly”, říká Christian.

Není divu, že si všichni myslí, že se jedná o tradiční Coco produkt, jelikož balerínky jsou inspirovány prošívanou kabelkou, která vznikla v roce 1955 a nesou jméno Rue Cambon, což je název butiku v Paříži, který otevřela Coco Chanel jako první ve své historii.

Louboutin v minulosti pracoval i pro značky Charles Jourdan, Maud Frizon  a Yves Saint Laurent, předtím než v roce 1991 spustil svou vlastní společnost, která nese jeho jméno. A právě s poslední jmenovanou značkou YSL Christian rovněž vede spor o červenou podrážku obuvi. I spory s Manolo Blahnik jsou jeho denní rutinou, takže se zdá, že kromě navrhování neuvěřitelně vysokých krásných bot, je Christian Louboutin i vášnivým milovníkem soudních a mediálních sporů.

Foto: facebook.com