Dle vyjádření pořadatelek Unique Fashion Weeku kauza sporu o značku Prague Fashion Week z roku 2013 skončila dohodou a soudním smírem všech stran. „Dne 15. června 2015 všechny strany sporu přistoupily ke smíru. Soud v této věci byl na základě dohody a smíru ukončen.“

Karolína Bosáková, Barbora Bergová a Petra Němcová organizátorky autorského projektu Fashion Week od roku 2011 věří, že ukončení sporu přinese klid do české módní branže. Majitel kombinované ochranné známky Prague Fashion Week nabízel v průběhu soudního sporu známku k užívání UO a BB. Organizátoři Unique Fashion Week se rozhodli tuto nabídku nevyužít. „V té době jsme již organizovali projekt pod názvem Unique Fashion Week a nabídku ve formě pronájmu ochranné známky jsme vyhodnotili jako nevýhodnou“, říká k této věci Karolína Bosáková, jedna z organizátorek.

Letošní ročník opět proběhne v hotelu Boscolo

Letošní ročník opět proběhne v hotelu Boscolo

Unikátní projekt Unique Fashion Week bude tedy pokračovat pod tímto názvem a proběhne v termínu 21. – 27. září tohoto roku. Jedná se v pořadí o 5.ročník.
Hlavním cílem projektu je konfrontace české a zahraniční módní tvorby, podpora mladých talentů, cílená podpora prodeje aktuálních módních kolekcí a projekt slouží jako prezentace nových značek vstupujících na český módní trh.
Unique Fashion Week opět nabídne exkluzivní večery věnované luxusním zahraničním módním značkám, módní přehlídky českých návrhářů a zahraničních značek, VIP party a další zajímavé doprovodné programy.

Ukázka z loňského ročníku Unique Fashion Week

Ukázka z loňského ročníku Unique Fashion Week

Nechybí ani soutěž Black Card by Fashion Days, která v minulých ročnících objevila talentované módní návrháře současnosti – Jindru Jansovou, Lukáše Macháčka a Denisu Dovalovou.

Porota, která o příštím vítězi rozhodne, je složena z řad módních novinářů a úspěšných návrhářů.
Petra Němcová – supermodelka, zakladatelka Happyheartsfund.org
Františka Čížková – módní kritička
Cindy Kerberová – novinářka
Lenka Fabiánová – šéfredaktorka Marie Claire
Michaela Hošková – šéfredaktorka Iconiq.cz
Lucie Andrýsková – zástupce letošního partnera soutěže FashionDays.cz
Ivana Mentlová – úspěšná česká módní návrhářka, která měla svou první autorskou módní přehlídku v rámci UFW 2012
Lukáš Macháček – vítěz Black Card 2013

Finální podobu programu letošního ročníku bude odhalen v průběhu léta na www.uniquefashionweek.cz.

Foto: Unique Fashion Week