Ve své kategorii navíc získala ocenění Best of the Best2014 udílené za spojení nejvyšší kvality designu s průlomovou technologií či konstrukcí. Ředitel manufaktury Niessing Sandro Erl převzal v německém Essenu cenu společně s designérkou Ninou Friesleben z rukou uznávaného profesora designu, iniciátora a generálního ředitele organizace Red Dot Prof. Dr. Petera Zeca.

Originální design, nebývalá technická zdatnost a experimentální přístup ke zlatnické práci proslavil klenotnickou značku Niessing po celém světě. Ateliér posbíral již více než pětadvacet prestižních ocenění Red Dot, například za inovativní slitinu zlata Niessing aura® a za hodinky Radius 9.

Kolekce Topia (název vychází z latinského topia – krajinomalba), uvedená loni k 140. výročí značky, obsahuje prsteny, náušnice, náhrdelníky a brože inspirované panenskou přírodou. Tvoří je ručně kované tenké plátky matné platiny nebo 18-ti karátového žlutého zlata. Jak tvar, tak struktura šperků jsou zpracovány s pomocí laseru. Matný finiš kovu hrou světel a odlesků umocňuje třídimenzionální charakter motivu. Set ze žlutého zlata je slunečně hřejivý a připomíná rozehřáté písečné duny, zatímco série z platiny je křehká a průzračná jako horské masivy a potůčky.

Šperky Niessing jsou v prodeji exkluzivně v klenotnictví HALADA v Pařížské ulici v Praze.

 

Značka Niessing

Šperkařský ateliér založil v severoněmeckém Vredenu v roce 1873 Herman Niessing původně na výrobu svatebních šperků. Po 140-ti letech existence je ateliér Niessing světově proslulý originálním stylem založeným na designovém purismu a inovativní práci s drahými kovy. Filozofií značky Niessing je, že šperk by nikdy neměl být prvoplánově dominantní, ale měl by přirozeně zdůraznit sílu osobnosti a stát se nevyčerpatelným zdrojem radosti.

Foto: archiv značky