-->

Gourmet tipy: Kde si dát nejlepší zmrzlinu v Praze?

Chladivé pohlazení chuťových buněk. Dezert, odměna nebo zpestření dne. Až ochutnáte to pravé gelato, začnete ho bez přehánění vzývat. Vydejte se na místa z našeho výběru a nechte se unášet na vlnách zmrzlinové rozkoše.

Puro Gelato

Neodmyslitelný doplněk na procházce po pražské náplavce je kelímek pravého italského gelata. Smetana z českého statku, ty nejčerstvější suroviny, rozložitelné kelímky, Puru není složité podlehnout. Ochutnejte příchuť dragon fruit nebo bazalku, a pokud nebudete mít cestu na Výtoň, zastavte se v Kaprově ulici.

Amato

Hot spot všech letenských. Zajděte se podívat do Kamenické ulice do rodinného podniku Itala Pietra Amato a ochutnejte jeho speciální gastronomické gelato, nás uchvátila gorgonzola s vlašským ořechem nebo červená řepa s granátovým jablkem. Otevřeno má každý den a zmrzlinu si můžete odnést s sebou v kompaktních ice boxech.

 

Crème de la Crème

Na Husově ulici, uprostřed turisty přeplněných ulic Starého Města, stvořil mistr zmrzlinář Honza Hochsteiger kousek Itálie. Vybírat můžete z desítek příchutí, tradičních smetanových, odlehčených veganských, nabízí skvělé ovocné sorbety, nebo dokonce zmrzliny úplně bez cukru. Vydat se můžete i na Národní třídu, kde otevřel svůj nový zmrzlinový salon.

Angelato

Andělská zmrzlina s jedenáctiletou tradicí opanuje roh ulice Rytířská, ale i Újezd nebo Bělohorskou ulici. Zlatko Kebakoski neslevil z vysokých požadavků na kvalitu a invenci. Každý měsíc přichází se speciální příchutí, v dubnu jste mohli ochutnat avokádovou. Jaká příchuť vznikla na počest měsíce května, objevte na vlastní kůži.