Andělské pralinky

Důkaz, že čokoláda je možná pokušením, ale zcela jistě ne smrtelným hříchem! Ty nejvytříbenější pralinky, které si přivlastnily přídomek “andělské”, vyrábí Martina Brandová. Téměř 100 druhů drobných cukrovinek vás okouzlí nejen svým vzhledem, ale především tím, že jsou absolutně čerstvé a neobsahují žádné konzervanty. K výrobě pralinek Martina využívá výhradně francouzskou čokoládu Michel Cluizel s 39 procentním a 55 procentním podílem kakaa. Jak francouzská čokoláda, tak Andělské pralinky z ní vyrobené, nesou prestižní ochrannou známkou Noble Ingrédients, jež garantuje vysokou kvalitu čokolády. Pralinky jsou vyráběny ručně, což nabízí široké možnosti jejich zdobení a využití. Každý tak může mít svoji vlastní pralinku s originální potiskem či fotografií.

Markétina cukrárna

Cukrářka Markéta Hlaváčková se sama potýká s potravinovými alergiemi a jako novopečená maminka se velmi zajímá o složení toho, co jí. A to se promítá také do jejího přístupu k pečení. Nabízí proto hned několik variant dortů, cukroví či koláčů také v bezlepkové, bezlaktózové a dokonce i raw variantě. Příprava těchto cukrovinek je přitom velmi náročná a žádá si neustálé testování a zdokonalování receptur.  Že si tato mladá žena ráda dává nelehké cíle, dokazuje mimo jiné i to, že se soustředí na výrobu oblíbených makronek, které zvládají jen skuteční mistři. Hladké a lehoučké makronky pak dolaďuje vytříbenými kombinacemi. My jsme absolutně propadli malinové makronce s náplní z kozího sýra! Mezi drobné cukrovinky, které jsou ideální na party, jsou také cake pops – dortík na tyči. Ale co nás baví úplně nejvíc, jsou kurzy, na nichž Markéta své umění předává dál!

Crème de la Crème

Pražská zmrzlinárna Crème de la Crème se v září zaměří především na čokoládové variace. Honza Hochsteiger, jinak také přezdívaný “pan Zmrzlinka”, připraví neobvyklé kombinace čokolády s bylinkami, kořením, ovocem či alkoholem. Mistr zmrzlinář Honza mnoho let pracoval v Itálii i jinde po světě pro nejlepší italské zmrzlináře a nyní s láskou připravuje ty nejlepší zmrzliny i pro nás. Nevíme, jak na tom jste vy, ale my máme na zmrzlinu chuť nejen v létě, ale snad každý den! U pochoutky z Crème de la Crème nás navíc těší, že jako jediná zmrzlinárna u nás nabízí veganské či zdravé alternativy s nízkým obsahem tuku a zcela bez cukru.

Sweets’n’Sins

Cupcakes, kterých můžete sníst třeba deset, a stále budete chtít ještě další! Za hříšně dobrými “kejky” stojí dvě sympatické brunetky – Katka Bičíková a Andrea Kepková. Úžasně dobré korpusy a výtečné polevy připravují z těch nejlepších surovin. Jejich mottem je “Náš cake není žádný fake”. To znamená, že čokoládový cupcake je opravdu čokoládový (s kousky vysokoprocentní hořké čokolády uvnitř), levandulová poleva je z macerované levandule (ne z žádné esence) a kávová poleva je z kvalitních kávových zrn. Katka s Andreou také dbají na etické důvody a používají vejce výlučně pocházející z volného chovu a slepic chovaných na podestýlce. Jejich dalším heslem je, že každý má na cupcake nárok, a tak jej dokáží připravit i ve veganské, bezlepkové a bezlaktózové variantě. Roztomilé košíčky cukrářky pečou ve třech různých velikostech. Ta největší přitom aspiruje na “klasický” dort.

Tartaletka

Olga Vančurová si splnila svůj sen. Opustila kancelář a založila vlastní firmu, která se specializuje na výrobu sladkých i slaných koláčů a sladkých chlebíčků. Tartaletka se zaměřuje především na nápadité kombinace surovin (co třeba takový dýňový koláč s chilli a ořechy v medu?) a perfektní provedení vyladěné do těch nejmenších detailů. V Olgy repertoáru nechybí ani oblíbené quiche. Originálním dezertem na rodinnou oslavu pak mohou být sladké chlebíčky namixované z toho nejvoňavějšího ovoce a nejlepších ořechů.

Crazy cakes

Pakliže hledáte opravdu speciální dort, vyzkoušejte zakázkovou výrobu dortů Lucie Velechovské. Potetovaná kráska připomínající pin-up girl 50. let totiž vytváří hyperrealistické dorty na libovolná témata. K její image nám nejvíce sedí temná tematika Tima Burtona. Lucie je mistryní v modelování figurek a dortů. Své zkušenosti předává také na modelačních kurzech, které pořádá.