Ve svém portfoliu má Nespresso různé druhy a chutě kávy s nejrůznějšími intenzitami, které končí číslem deset. Nyní uvádí na trh svoji dosud nejvíc intenzivní kávu Grand Cru Kazzar a Dharkan-12 a 11. Milovníkům kávy se tak nabízí ještě silnější zážitek. Pojďme si jednotlivé nové druhy představit trochu blíž.

Kazaar Dharkan

KAZAAR

Kazaar je směsí dvou druhů kávy Robusta, brazilské a guatemalské, a odděleně pražených zrn kávy Arabica z Jižní Ameriky. Mimořádné intenzity kávy Kazaar experti Nespresso dosáhli použitím vysoce kvalitní Robusty odrůdy ‘Conillon’ z Brazílie, která na přípravu Grand Cru nikdy předtím použita nebyla. Výrazná hořkost s tóny pepře je vyvážená plným a krémovým tělem kávy. Plné hořko-sladké aroma kávy Kazaar nejlépe vynikne, když se servíruje jako ristretto (25 ml).

B2C_2013_CAPSULES_KAZAAR_3

DHARKAN

Dharkan je sametovější, jeho chuť a vůně jsou výsledkem dlouhého pražení při nízkých teplotách. Tato technika naplno rozvíjí výrazný a lákavý charakter směsi praných Arabik z Latinské Ameriky a Asie. Silná osobnost směsi Dharkan se projevuje intenzivními praženými tóny, náznaky chuti hořkého kakaového prášku a opékaných obilovin a hedvábnou konzistencí. V šálku se vyznačuje jemnou rovnováhou a příjemnou hořkostí, která v ústech přetrvává.

COFFEE_B2C_ESPRESSOS_ESPRESSOS_CAPSULES_DHARKAN_041220131053 (2)

Rodina intenzivních Grand Cru se tak rozroste ze tří na pět. Kazaar a Dharkan se připojí ke Grand Cru Ristretto (intenzita 10), Arpeggio (intenzita 9) a Roma (intenzita 8). Pro nás milovníky silné kávy je to skvělá zpráva, že zažijeme i neospalá rána.

Foto: Archiv