Byla to jedna z nejkrásnějších prací, která mě v poslední době potkala, a zároveň veliká zábava, protože spousta detailů se dotvářela na místě. Myslím, že právě tato spontánnost a určitá improvizace dodala fotkám lehkost a chutnost, což bylo základní zadání, ze kterého jsem vycházel.

Cíl byl, aby každý, kdo fotky uvidí, začal okamžitě mít na jídlo chuť. To se, podle prvních reakcí, zdá se, podařilo,” říká Jiří Turek. A jeho fotografie opravdu lákají k nakousnutí. Z každé stránky je znát, že kuchařka vznikala s láskou a vášní. „Jídlo jsem fotografoval stejně jako lidi – snažil jsem se zachytit jeho duši. Chtěli jsme, aby celkový výsledek byl co nejvíce přirozený, a proto jsme fotili zásadně při denním světle a nepoužívali žádná umělá “dokrášlovadla” ani chemikálie na úpravu jídel. To mělo za následek, že jsme opravdu všechna jídla nakonec snědli,” dodává Jiří Turek.

V Deníku Dity P. jsou jednoduchá, ale originální jídla, jejichž hlavní ingrediencí „je láska“, jak říká autorka. Také díky nádherným fotografiím je radost pustit se do přípravy každého z nich. 100 receptů je rozděleno do 14ti kapitol. Úvod každé kapitoly tvoří krátké texty, deník života Dity P.

 

Foto: 2media.cz