Kachna v levandulovém glazé s ovocem a pistáciemi 

/ Redakce

Kachní maso je naprosto delikátní záležitostí. Vyzkoušejte ho ale tentokrát trochu jinak: S aromatickou levandulí, ovocem ořechy a kapkou irské whisky. Jedinečný recept sestavil “kluk v akci” Filip Sajler. 

Co budete potřebovat na 4 porce ?

  • 600 g kachních prsou
  • 200 ml olivového oleje
  • 200 g bulguru
  • 1 menší fenykl
  • 1 menší broskev
  • 1 menší jablko Granny Smith
  • 30 g datlí
  • 30 g sušených meruněk
  • 1 l kachního vývaru
  • 5 ml Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished
  • 150 ml smetany
  • pistácie
  • máslo
  • citrón
  • glazé
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • levandule

Jak na to?

Očištěná kachní prsa potřeme olivovým olejem, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Opečená prsa posypeme nasekaným tymiánem, pokapeme Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished a necháme ve vyhřáté troubě na 90 °C dojít na požadovanou vnitřní teplotu.

Na másle orestujeme nakrájená jablka, broskve, sušené meruňky, datle a fenykl. Přisypeme bulgur, vše osolíme a zalijeme vývarem. Pozvolna vaříme do změknutí bulguru a vyvaření tekutiny. Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Hotové ovoce a bulgur poskládáme na talíř a maso osolíme. Celý pokrm doplníme o glazé s levandulí zjemněné smetanou a dochucené Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished. Na závěr posypeme opraženými pistáciemi.