Druhý film však zaznamenal několik změn. To hlavní je v křesle režiséra. Paní Věru Chytilovou nahradil Robert Sedláček. Autorem scénáře i hlavní postavou je znovu Bolek Polívka, který se reinkarnuje milionáře Bohuše.

První klapka odstartovala scénu, kdy Bohuš kupuje zámek ve Skrýšově, jehož majitelem je herec Karel Roden. Karel Roden však ve filmu vůbec nevystupuje. Tentokrát se jedná o zámek, který skutečně patří herci Karlu Rodenovi.  Na prvním natáčecím dnu bylo vidět hned několik nových postav, které v prvním díle nevystupovaly. Fotografové zachytili například Karla Heřmánky, Jitku Čvančarovou, Mariína Rodena, Roberta Jaškówa, Ivanu Uhlířovou a Jana Novotného. Kdo rozhodně nebude chybět, je Arnošt Goldflam, jehož malý nos nikdo z nás asi nikdy nezapomene. Zda prošel plastickou operací či nikoli se dozvíme pravděpodobně v únoru příštího roku, kdy je naplánovaná premiéra.

Co se týká samotného příběhu a postavy Bohumila, i zde několik změn zaznamenáte. Bohuš sice zůstane patřičně výřečný, ale značně mu ubude sil i humoru. Dle fotografie je jasné, že se stane vdovcem. Zmoudření asi určitě nedočkáme, ale určitého posunu díky letitým zkušenostem ano. Jak řekl sám režisér o postavě, Bohuš bude sice úspěšný, ale rovněž si uvědomí, že ne vše se dá koupit.

Původní snímek Chytilové v kinech vidělo 810.000 diváků a nespočet dalších v televizi. Ten nový se bude natáčet během celého léta poblíž Prahy a Brna a my se můžeme jen těšit, zda i nový režisér dokáže udržet nasazenou laťku filmu Věry Chytilové, který se dočkal již nespočet opakování snad na všech televizních kanálech.

Foto: 2media.cz