“Během víkendu jsme zaznamenali až 84% mezitýdenní pokles tržeb ve více než 3 000 podnicích, kterým dodáváme pokladní systémy. Takové výpadky příjmů jsou pro gastro provozovny likvidační, i kdyby trvaly jenom několik dnů. Pro  záchranu restaurací bude klíčové objednávání jídla s sebou, na které spoustu lidí dnes zapomíná, je to však velmi bezpečná a státem povolená možnost teplého jídla a zároveň i možností, jak pomoci restauracím přečkat toto těžké období,”komentuje současnou situaci Igor Třeslín, CEO společnosti Storyous, která restauracím dodává pokladní systémy a teď se snaží spolu s ostatními předními představiteli českého gastra pomoci podnikům přežít.

Objednávky online z domu, jídlo bezkontaktně v okénku

Web www.kde-se-najim.cz vytvořil mapu podniků, které jsou i nyní otevřené a nabízejí možnost vzít si jídlo či pití s sebou. Od zítřka bude možné z webu přímo objednat jídlo u konkrétní restaurace, zaplatit online kartou a jídlo si jenom vyzvednout ve výdejním okénku. Všechny restaurace, které zůstaly otevřené, se mohou registrovat přímo na webu www.kde-se-najim.cz, nebo přes chat na Facebooku Storyous. Shromažďují se zde i jakékoliv další tipy, které pomohou podnikům přežít.

“Zásob jídla máme teď doma všichni více než dost, ale zkuste sobě i dětem alespoň párkrát v týdnu vzít oběd nebo večeři z oblíbené restaurace. Tam mají taky na skladě množství kvalitního jídla, které se může do pár dnů slabého provozu zkazit a tím ještě víc oslabit šanci restaurace přežít toto období,” dodává Třeslín.

Kde se najím v mobilu

Podobně jako web www.kde-se-najim.cz bude fungovat i aplikace pro objednání jídla k vyzvednutí. Co nejdřív bude dostupná na App Store i Google Play pod účtem Storyous. Kdokoliv si ji jednoduše stáhne do mobilu a aplikace vyhledá restaurace v okolí, které nabízejí možnost vyzvednout si jídlo s sebou. Jako host si už jenom vyberete položku z menu, zaplatíte kartou skrze aplikaci a vyzvednete si jídlo ve výdejním okénku.