KALAMÁRY A RAJČATA V TĚSTÍČKU S MAJORÁNKOU

Ingredience pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 minut

250 g očištěných kalamárů
200 g hladké mouky
2 méně zralá rajčata
čerstvá majoránka
arašídový olej
sůl

Kalamáry nakrájejte na proužky a chapadla na poloviny.
Rajčata nakrájejte na půlcentimetrové plátky, odstraňte semínka a osušte papírovou utěrkou.
Připravte si těstíčko: v míse smíchejte mouku se 300 ml studené vody (přilévejte postupně), osolte a přidejte větší snítku nasekané majoránky.
Kalamáry osušte, omočte v těstíčku a postupně osmažte v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji. Osmažené kalamáry odkládejte na papírovou utěrku. Rajčatové plátky též obalte v těstíčku a ve stejném oleji osmažte. Obojí osolte a ihned podávejte.

Zdroj: La Cucina