The NoMad

Bouřlivou, maskulinní, ale přitom vřelou atmosféru New Yorku pozdního 19. století zažijete severně od Madison Square Parku na Broadwayi v hotelu NoMad. Speak-easy nádech elegantního dvoupodlažního salonu podtrhuje všudypřítomné tmavé dřevo, velkolepý bar, krb, balkony a osvětlení skrze stěny nik plných knižních děl. Chcete-li okusit něco vskutku výjimečného, objednejte si The Vieux Carre, koktejl s 50letým koňakem za necelých 200 dolarů, který můžete doplnit o vyhledávaný kuřecí potpie pro dva na styl suflé s lanýži a foie gras. Nebo zvolte z obsáhlého menu Leo Robitschka drink Needle and Thread, kombinaci ginu, sladkého vermutu s letmým dotykem absintu a kapky orange bitters. V NoMad rádi posouvají hranice klasického fast food hospodského střihu, hot dog by NoMad je excelentní maso ve slaninovém rounu uložené na úhledném pruhu pečiva posypané celerovým relishem s lanýžovým aioli.

The Campbell

Ruch světové metropole, ultramoderní mrakodrapy a všudypřítomný spěch. Jedním ze způsobů, jak uniknout vysilujícímu newyorskému tempu a zároveň potěšit své smysly, je najít cestu do ikonického baru The Campbell na Grand Central Terminal na Vanderbilt avenue. Vejděte do symbolu New Yorku jazzové éry. Více než uspokojivý azyl vám nabídne prostor původní ohromující soukromé kanceláře finančníka Johna W. Campbella. Vznešený interiér inspirovaný Florencií 13. století s tři metry vysokými stropy, monumentálním kamenným krbem, Campbellovým osobním ocelovým sejfem a dřevěnými parketami korunuje stoleté vitrážové okno, které je jednoznačným magnetem baru. Nadčasové prvky mosazi, dřevěného obložení a mohérový a kožený nábytek v sytě zelené navozují uklidňující dojem. Pod vitráží si tak na baru ze zeleného mramoru můžete oddechnout u sklenky osvěžujícího originálního Blonde Negroni.