Zelená zahrada je restaurace se středomořskou kuchyní, objednat si tu ale můžete i stylové chuťovky z legendární číny z Vodičkovy ulice. Když vstoupíte do velmi členitého prostoru, můžete si vybrat ze dvou útulných místností u krbu nebo vystoupat po schodech na bar, většina hostů volí sezení v letní nebo zimní zahradě, což je asi nejlepší a nejpůsobivější řešení ze všech. První, co vás ale po příchodu do restaurace zaujme je akvárium s živými humry, které si samozřejmě můžete poté objednat a nechat připravit například s bylinkovým máslem.

Legendární čína z Vodičkovy ulice je už pojem, který funguje už jen při vyslovení. V Zelené zahradě vám připraví například stylová černá vejce, kapra liu nebo vepřové po sečuánsku. Nostalgii na talíři pak může vystřídat moderní kuchyně s chuťovkami jako foie gras s domácím rebarborovým chutney či telecí líčka s bramborovým pyré.

Za zmínku také stojí vinný lístek, mimo vybraných francouzských a italských vín tu najdete i speciality z Vinařství Tanzberg, které patří Vladimíru Železnému. Zelená zahrada spolupracuje také dlouhou dobu se šampaňským domem Moët & Chandon, i bublinky tu tedy ochutnáte stylové.

Osobní ochutnávka

Byla jsem v Zelené zahradě několikrát a pokaždé jsem odcházela opravdu spokojená. Ráda sem zajdu někdy jen tak na kávu, jindy na oběd, i denní menu mi přijde přes poledne praktickou variantou. Na narozeninové večeři jsme s přítelem ochutnali výborné Grilované tygří krevety s omáčkou z limetových listů a Grilovaného lososa s vanilkovo limetkovým pyré a k nim popíjeli Rulandské šedé od Mádla. Seděli jsme v zimní zahradě s pohledem na jezírko s rybkami a dívali se na hvězdy. Zážitek, který stojí za to si zopakovat.

Zelená zahrada je totiž místo, které vám bude od prvního pohledu sympatické, od prvního ochutnání ještě sympatičtější a věřím, že se sem budete rádi vracet, stejně jako já.

Foto: Archiv