Ochutnejte bramborové uhlí v Aquarius Restaurant

/ Kamila Písaříková

Hotelové restaurace jsou takovou malou záhadou. Hosté dávají často přednost jídlu mimo svůj hotel a kolemjdoucí by třeba ani nenapadlo v hotelové restauraci poobědvat. Najdou se ale světlé vyjímky, mezi které rozhodně patří Aquarius Restaurant.

V historickém centru Prahy v ulici na Tržišti skoro na samém jejím vrcholu najdete Alchymist Grand Hotel and Spa. Velmi designově specifický a hosty velmi oblíbený hotel má uvnitř ještě jeden bonus. Patří k němu Aquarius Restaurant, který se pod vedením šéfkuchaře Tomáše Sysla stal za poslední dobu vysoce ceněnou restaurací a místem pro milovníky skvělého jídla.

Aquarius Restaurant nabízí svým hostům umění středomořské kuchyně v kombinaci s francouzskými a italskými specialitami. Ochutnat můžete široký výběr domácích těstovin, čerstvých ryb a jídel z mořských plodů v doprovodu vybraných světových i moravských vín.

Strozzapreti "Cacio e pepe" se sýrem, krevetami. rajčátky Pachino a kalamáry

Během celého roku se navíc můžete těšit na tématická menu, které Tomáš Sysel vybíral s ohledem na sezonu i přání svých hostů. Čekají na vás například chřestové hody, velikonoční  menu či speciální menu ke dni matek.

Osobně jsem ochutnala Degustační menu, které bylo jakýmsi průřezem chuťovek, které na hosty čekají během celého roku. Velkým překvapením a chuťovým zážitkem byly Pečené svatojakubské mušle s pyré ze zeleného hrášku a bramborovým uhlím o jehož výrobní tajemství se Tomáš Sysel sice podělil, ale roušku tajemství tak úplně neodkryl.

Pečené svatojakubské mušle s pyré ze zeleného hrášku, červenou řepou, olivovou tapenádou a bramborovým uhlím

Ze své zkušenosti vám tuto restauraci mohu opravdu doporučit, představuje takové napůl skryté místo, které poodhalujete postupně a každá jeho část i chuťový zážitek vás velmi mile překvapí.

Foto: Kamila Písaříková, archiv Hotelu Alchymist