Levandulová

  • pět snítek levandule + na ozdobu
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 250 g cukru
  • limetka na ozdobu

Do malého kastrůlku nalejte 250 ml vody, přidejte cukr a snítky levandule. Vařte asi 10 minut. Až sirup vystydne, vyndejte levanduli, smíchejte s jedním litrem vody a šťávou z citrónu. Ozdobte limetou a zbylou levandulí.

levandulova

Okurková

  • 1 salátová okurka + pár koleček na ozdobu
  • 1 litr sodovky
  • citrón
  • 100 g třtinového cukru

Oloupanou okurku nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Směs smíchejte se šťávou z citrónu a cukrem. Zalijte vychlazenou sodovkou a přidejte kolečka okurky na ozdobu.

okurkova

Zázvorová

  • 160 g čerstvého zázvoru
  • 750 ml sodovky
  • citrón
  • 200 g třtinového cukru (podle chuti)

Zázvor nastrouhejte a zalijte asi 250 ml horké vody a přidejte cukr. Nechte alespoň 15 minut louhovat. Pak vodu sceďte a nechte vychladnout. Přilijte sodovku a šťávu z citrónu. Když bude třeba, limonádu ještě doslaďte.

mint-ginger-lemonade-1

Citronáda

  • 3 velké citróny + 1 na ozdobu
  • 750 ml sodovky
  • 100 g cukru

Citróny vymačkejte, šťávu smíchejte se sodovkou a s cukrem a míchejte dokud se cukr nerozpustí.

citronada

Borůvková

  • 1 hrnek čerstvých nebo mražených borůvek
  • 250 ml brusinkového džusu
  • 1 litr perlivé vody

Borůvky a džus smíchejte a zalijte vodou. Podávejte s čerstvou mátou.

boruvkova

 

Foto: Pinterest