Skvělý domácí svařák snadno a rychle

/ Redakce

Svařené víno je prostě vánoční klasika. V zimě vás krásně zahřeje a nemusíte pro něj chodit ani na vánoční trhy. Jeho příprava je opravdu jednoduchá.

Svařit se dá téměř kterékolv víno, pokud si ale chcete pochutnat, výběr vína rozhodně nepodceňujte. Nemělo by to být kabicové, ale ani archivní. Ideální je zlatý střed a vybírejte spíše polosladké a polosuché.

Budete potřebovat:

1 litr červeného vína
4 lžíce cukru
koření: celá skořice, badyán, hřebíček

Postup:

Víno nalijte do hrnce a přidejte koření. Zahřívejte, dokudse nezačne tvořit bílá pěna.  Přidejte cukr a za stálého míchání dál ohřívejte. Víno se ale nesmí začít vařit. Až bude pěna hustší, zmírněte plamen a nechte hřát ještě zhruba 3 minuty. POdávejte s plátkem citrónu nebo pomeanče.

d9c7fc713599ccee369a0aaba0308383

 

Foto: Pinterest