Kdo kurz povede?

Společnost Sage se kromě kvalitních kuchyňských produktů zaměřuje i na kurzy vaření. Sage Coffee Academy se pak specializuje na dokonalou přípravu kávy. Kurzy povedou Petra Veselá, jež vyhrála Mistrovství ČR baristů (soutěž Mistr kávy) v letech 2005 a 2007, několikrát se umístila na 2. a 3. příčce a reprezentovala ČR i na Mistrovství světa baristů v Curychu a na Šampionátu v latté art v Antverpách a Tomáš Bilík, kterému je více než dvacet let káva koníčkem, zábavou i zaměstnáním. V roce 1993 začal samostatně podnikat v oboru profesionálních kávovarů a v roce 2006 vybojoval bronz na soutěži Mistr kávy.

Jak probíhá kurz?

První část každé Sage Coffee Academy je zaměřena na teorii. Dozvíte se informace o samotné kávě (druhy, pěstování, zpracování atd.). Velká pozornost je věnována mlýnku a jeho nastavení, jelikož mlýnek je základem veškerého dalšího fungování baristy. Dále se kurz soustředí na kávovar. Dozvíte se, jak funguje, jak se káva správně připravuje i jaké existují druhy kávovarů. Druhá část Sage Coffee Academy se soustředí na praxi. Naučíte se správně zacházet s mlýnkem, jak jej nastavit a jakou potřebuje péči. Dále kurz pokračuje praxí u kávovaru (např. přípravou espressa, našleháním pěny a výrobou cappuccina, macchiata nebo cafe latté) a proniknete i do základů techniky latté art.

Co je třeba pro výhru udělat?

Soutěž probíhá na Instagramu! Stačí jen udělat následující –  sledujte náš Instagram Iconiq.cz, pod soutěžní fotku napište, jak nejraději pijete kávu a označte někoho, koho byste vzali na kurz s sebou! Soutěž potrvá týden. Hodně štěstí!