Špilberk Food Festival 2014

/ Monika Kolářová

Pokud nemáte ještě žádné víkendové plány, nenechte si ujít již třetí ročník gastronomického festivalu pořádaného v moravské metropoli.

Právě dnes začíná již třetí ročník gastronomické události s názvem Špilberk Food Festival, který se v Brně usídlil až do neděle.

Prostory hradu Špilberk budou tak na celé tři dny v zajetí nevšedních gastronomických zážitků pro všechny milovníky kvalitního jídla, dobrého pití a vybraných delikates. Těšit se můžete na ojedinělou atmosféru a ochutnávky pod širým nebem na nádvořích a terasách hradu.

Na jedno místo totiž o víkendu zavítají šéfkuchaři z nejznámějších restaurací Brna a okolí, mezi nimi ovšem nebudou chybět ani další mistři svých oborů – Petr Koukolíček se svojí molekulární gastronomií, Petr Stádník či Zdeněk Pohlreich. Celou víkendovou akcí bude provádět moderátor Dalibor Navrátil.

Bohatý program, který nabídne ochutnávku netradičních pokrmů, vín, kávové umění či kuchařské exhibice, se také rozrostl o besedy s odborníky, kteří vás provedou taji správného degustování, výrobou a pěstováním vín. Těšit se ale také můžete na úplnou novinku – interaktivnější podobu školy vaření, která se bude odehrávat přímo na pódiu.

Novinkou je také gastronomická soutěž Food Cup Czech Specials, ve které se mezi sebou s jedním soutěžním pokrmem utkají hned tři brněnské podniky – Noem Arch Restaurant, Hotel Slavia Brno a Prominent Restaurant. Jejich zástupci se pokusí vytvořit co nejzajímavější hlavní chod obsahující danou regionální surovinu – moravské víno.

Víkend má být prosluněný, tak proč si jej ještě více nezpestřit netradičním zážitkem. Přijďte zhodnotit, jak umí vařit Brno!

Foto: Facebook