-->

Srpen bude tropický: Připravte si zásobu domácí zmrzliny

Nemusíte být v kuchyni zruční jako Jamie Oliver, abyste dokázali pro sebe a své přátele vyrobit bezkonkurenční domácí zmrzliny. A věřte, že osvěžení bude v srpnu opravdu potřeba, chystají se na nás totiž opět tropická vedra.

8afaa394af6904c4a7abec8730aeb31bBANÁNOVÉ NANUKY
Banány jsou skvěle stravitelným ovocem, které se skvěle hodí k výrobě bezkonkurenční zmrzliny. Budou vám na ni stačit jen dvě ingredience a asi 10 minut času.

Na 4 porce budete potřebovat
4 zralé banány, které nechte oloupané zmrazit

1 kelímek tučného jogurtu

Pár hodin před tím, než budete zmrzlinu vyrábět, si připravte její základní ingredienci, tedy banány. Oloupejte je, nakrájejte na čtvrtky a nechte zmrazit. Pak už jen stačí hodit je do mixéru, přidat bílý jogurt a mixovat a mixovat, doku není směs v mixéru dokonale hladká. A je hotovo a připraveno k podávání. Sladit není potřeba, zralé banány jsou sladké sami o sobě.

cc9f532e17a00ce7a9f10814c400cad8TVAROHOVO-JOGURTOVO-OVOCNÉ NANUKY
Ideální surovinou pro výrobu zmrzliny je tučný tvaroh smíchaný s jogurtem. Vznikne tak opravdu jemná delikatesa, kterou můžete dosladit sezónním ovocem.

Na 4 nanuky budete potřebovat
1/2 vaničky tučného měkkého tvarohu

1 kelímek jogurtu
1 hrst ovoce (jahody, borůvky, maliny..apod.)

V mixéru smíchejte ovoce s jogurtem a umixujte do dokonale hladké směsi. Nakonec přidejte tvaroh a opět umixujte. Ideální je směs nesladit nebo pokud trochu toho cukru potřebujete, použijte k doslazení med. Pak už stačí jen nalít do tvořítek a nechat zamrazit.

Processed with VSCOcam with a5 presetJAHODOVÝ “MROŽ”
Kdo by nemiloval jahodovou zmrzlinu, kterou známe všichni ze svého dětství. S naším receptem si ji můžete připravit doma kdykoli na ni budete mít chuť.

Na 4 nanuky budete potřebovat
250 g jahod

125 g tučného tvarohu
2 lžíce medu
lžičku citronové šťávy
125 g kvalitní vysokoprocentní čokolády

V mixéru rozmixujte jahody dohladka, přidejte med a citronovou šťávu a nakonec tvaroh. Vzniklou směs přendejte do zmrzlinových tvoříte a nechte v mrazáku ztuhnout přes noc. Aby byl výsledek opravdu dokonalý, ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a zmražené nanuky v ní buď namáčejte nebo jednotlivě mašlovačkou potřete. Nechte pár minut ztuhnout a můžete podávat.

e39f4d0aa2738b1f0aca96ab4209fb02DŽUSOVÉ NANUKY
Jednou z nejvíc osvěžujících letních pochoutek je tzv. vodová zmrzlina. Připravit ji není vůbec nic složitého a člověk má alespoň přehled o tom, co taková zdravá zmrzka vlastně obsahuje.

Na 4 nanuky budete potřebovat
4 velké zralé pomeranče

Je to jednoduché jako facka. Z vyzrálých pomerančů si připravte fresh džus a ten nalijte do jednotlivých tvořítek na nanuky. Šoupněte do mrazničky a za pár hodin je osvěžující dobrota, bez zbytečných přídavků cukru a konzervačních látek, na světě.

Zdroj foto: Pinterest.com