Hummus s piniovými oříšky

Na pánvi orestujte dozlatova piniové oříšky. Přidejte je do klasické cizrnové směsi na hummus, přidejte šťávu z citrónu, nasekanou petržel, a rozmačkaný česnek z jednoho stroužku. Zakapejte olivovým olejem a pozměněná fresh varianta je snadno na světě. Mix chutí vás překvapí.

Hummus se sušenými rajčaty

Jak dále můžete oživit hummus? Vsaďte na rajčata – ta vždycky fungují. Tentokrát sáhneme po sušené variantě. Smíchejte sušená rajčata s bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Poté je promíchejte s klasickým hummusem pro pikantnější chuť.

Chipotle hummus

Co přidat klasice trochu mexický flavor? Je to jednoduché. Do klasického hummusu přidejte chipotle chilli, nasekaný koriandr a šťávu z limetky. Ozdobte jarní cibulkou a limetkou. A proč si hummus nedat s nachos?

Tuňákový hummus

Nevegetariánská varianta bez pochyby zaujme. Tuňáka z jedné konzervy zamíchejte do hummusu, přidejte nasekané olivy, petržel, citrónovou šťávu a zalijte olivovým olejem. Vznikne “pomazánka” skvělá třeba s opečeným toustem.

Hummus s černými fazolemi

Chybí vám luštěniny? Pak dejte stejné množství fazolí a hummusu do mixéru a rozmixujte. Přidejte nakrájenou serrano nebo jalapeño papričku, nasekaný koriandr a šťávu z limetky. Vše promíchejte, případně rozmixujte, a je hotovo.

Zdroj: seriouseats