Melounové caprese

Ingredience:

  • 1 menší vodní meloun
  • 1 mozzarella
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • balsamico
  • olivový olej
  • sůl, pepř

 

Postup:

Meloun nakrájejte na tlustší čtvercové plátky o průměru cca 8 cm. Na plátky nakrájejte i mozzarrellu. Na talíř střídavě naskládejte plátky mozzarelly a melounu. Osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem, balsamicem a posypejte čerstvou bazalkou.

Melounová salsa

Ingredience:

  • 1/2 menšího vodního melounu
  • 1 velké mango
  • 1/2 červené cibule
  • 1 jalapeño
  • 2 limetky (šťáva, kúra)
  • 1 hrst koriandru
  • nachos

 

Postup:

Polovinu melounu vydlabejte tak, abyste do ní mohli následně dát salsu a vnitřek melounu nakrájejte na kostičky. Přidejte nakrájené mango, cibulku, jalapeno, šťávu a kúru z limetek, koriandr a sůl a vše dohromady promíchejte. Dejte do vydlabaného melounu, nechte odležet v lednici po dobu 20 minut a následně servírujte s tortilla chipsy.

Melounovo-rukolový salát

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octu
  • špetka soli
  • 3 hrnečky vypeckovaného a nakrájeného melounu
  • 2 oloupané broskve
  • 4 hrsti rukoly
  • 2 hrsti bazalky
  • 1/4 hrnku oříšků

 

Postup:

Ve velké míse smíchejte olivový olej a vinný ocet a špetku soli. Přidejte kousky melounu, nakrájené broskve a rukolu, poté 2 hrsti čerstvé bazalky a oříšků. Zamíchejte a podávejte.

Melounové gazpacho

Ingredience:

základ

  • 1/2 vodního melounu
  • 1 malá črvená cibule
  • 1 lžíce čerstvé máty
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce vinného octu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl , pepř

ozdoba

  • 1 hrnek vodního melounu
  • 1 hrnek melounu cantaloupe
  • 1/2 vodní okurky
  • 4  mentolové snítky
  • 1/4 hrnku nastrouhaného sýru Asiago

 

Postup:

Všechny základové ingredience kromě oleje dejte do mixéru a rozmixujte dojemna. Následně pomalu přidávejte olivový olej a nechte odležet v lednici. Poté smíchejte nakrájený meloun, cantaloupe a okurku. Servírujte polévku s mixem melounů, čerstvou mátou a sýrem asiago.