Kde koupit (nejen) v Praze ten nejlepší kváskový chléb?

/ Karolína Fialová Foto: Facebook; Petite France; Vitalia; Breadway

Bezlepková mánie již pomalu upadá (samozřejmě ne pro celiaky), a tak se na výslunní opět dostává tradiční potravina – chléb. Proto se také s každým rokem zvyšuje počet míst, kde pečou neošizený produkt bez aditiv, které mají za úkol zakrýt, že kvalitní surovinu onen chléb neviděl ani zdálky. Pečivo z pekáren doporučených níže vám dovolí zapomenout na gumovou Šumavu ze supermarketu, kterou jste koupili cestou z práce, protože nikde jinde už neměli otevřeno. V hlavní roli: kvásek a poctivý pekař.

Pekárna Praktika

Příjemná pekárna na Bělehradské se po otevření rychle stala senzací. Mouka, kterou zde používají, je mletá na kameni a chleby kypří jen kvasem, takže jsou vláčné a dobré i po několika dnech. Ale pozor – kolem čtvrté až páté už mívají vyprodáno. I když různé druhy chleba jsou hlavním artiklem Praktiky, nabízí i sladké pečivo: croissanty s čokoládou, koblihy, kde netrvá dlouho prokousat se například k netradiční arašídové náplni a mnoho dalšího.