Bon Bon Bar, Berlín, Německo

Chcete-li se pobavit ve skutečně excentrickém prostředí za zvuku živé hudby obklopeni vším možným, jenom ne průměrností, vydejte se do berlínské čtvrti Mitte. Za dráždivým konceptem a realizací baru Bon Bon stojí berlínské designové studio NOVONO. Svůdná pastva pro oči vás uhrane tmavě modrými stěnami, meruňkovými odstíny barových židlí, provokativními černobílými podlahami, ale i zvířecími motivy, ať už jsou to monumentální sochy plameňáků nebo kohoutky u umyvadel. Sametové závěsy v temně fialové a intimní tlumené osvětlení dokonale omámí vaše smysly ještě předtím, než své hrdlo odměníte některým z propracovaných ovocných koktejlů podávaných na vintage skleněném inventáři, který posouvá celý zážitek do nevídaných dimenzí.

Bar 228, Paříž, Francie

 Bellini, tekutá božská mana, má sice svůj původ ve slunné Itálii, jakmile však ochutnáte signature Bellini v pařížském podání Baru 228, nikdy už nebudete chtít jiné. Broskové coulis dodává koktejlu uhlazené tělo, několik kapek broskvového likéru zdůrazní aroma a chlazené šampaňské celý nápoj vynese do nebeských výšin. Za nejlepším koktejlem ze šampaňského na světě stojí velmistr oboru mixologie William Oliveri, jako hlavní barman působí téměř 30 let. Bar je srdcem jednoho z nejexkluzivnějších hotelů Le Meurice a zrcadlí se v něm ten pravý pařížský život. Velkolepému prostoru dominují fresky Gastona Lavalley na zdech pocházející až z roku 1905 a kožená křesla v barvě karamelu, tmavé dřevěné obložení rozbíjí bar ze slavného bílého carrarského mramoru a mistrně namalovaný strop představující noční nebe. Prožijte intimní a magickou atmosféru anglického salonu s decentní kapkou Francie 18. století a zařaďte se po bok osobností jako Picasso, Salvator Dalí, Čajkovskij nebo Elizabeth Taylor.

Dandelyan, Londýn, Velká Británie

 Že je hotelový bar pouze místem, kde se zastavíte na skleničku před odjezdem na letiště? O opaku vás přesvědčí londýnský boutique hotel Mondrian, stejně jako přesvědčil porotu na letošních Spirited Awards, z nichž si právem odnesl prestižní ocenění Nejlepší bar na světě. Cíl kultu dandismu spočívá v estetizaci každodenního života, v bohémství a lehké dekadenci spojené s úžasem až šokem – přesně to čekejte v Dandelyanu. Základem pro nezaměnitelnou atmosféru s výhledy na řeku Temži je autorský interiér ikony britského designu, Toma Dixona: bar ze zeleného mramoru, křesla a barové židle potažené kůží v pudrově růžové. Za konceptem menu stojí barový impresário Ryan Chetiyawardana neboli Mr Lyan, můžete se tak potěšit jak klasickými kombinacemi, nebo se nechat unášet na vlně inovativních drinků při pravidelném Dandelyan Wyld Tea, jehož podtitul Afternoon tea gets wyld dodává tradičnímu anglickému čaji o páté naprosto nevídaný rozměr.