Novým žhavým uchazečem do kreativního křesla italské značky Gucci je podle posledních zpráv Alessandro Michele, který byl dlouholetým spolupracovníkem Fridy Giannini. Ke kreativnímu týmu Gucci se přidal v roce 2002 a byl přímo zodpovědný za kožené zboží, obuv, šperky a bytové designové kousky.

Alessandro Michele

Alessandro Michele

V září 2014 byl Michele jmenován kreativním ředitelem značky porcelánu Richard Ginori, kterou společnost Gucci vlastnila. Byl přímo zodpovědný za vlajkovou prodejnu ve  Florencii. Michele se i díky svému předchozímu působení ve Fendi stal vyhledávaným a velkým hráčem v módním průmyslu, který by si jistě za svou dlouholetou práci zasloužil větší úspěch a uznání.

Frida Giannini opustí módní dům Gucci oficiálně avšak nečekaně o měsíc dříve než bylo oznámeno a to ještě tento měsíc. Její poslední kolekcí pro italský módní dům bude kolekce podzim/zima 2015. Značku Gucci již opustil její generální ředitel Patrizio di Marco, který ji současným životním partnerem Fridy.

Podle WWD jsou v užším výběru rovněž Riccardo Tisci (současný návrhář Givenchy), Maria Grazia Chiuri (jedna z návrhářek značky Valentino) a Joseph Altuzarra (současný návrhář a majitel Altuzarra). Kdo nakonec převezme roli po Fridě Giannini a pokusí se značku Gucci vrátit zpět na ziskové výsluní, ukáže čas. Kandidáti jsou mimořádní a tak je jasné, že se máme na co těšit.

Maria Grazia Chiuri & Pier Paolo Piccioli

Maria Grazia Chiuri & Pier Paolo Piccioli

Foto: Profimedia.cz; Archiv firem