Kouzelné produkty

Pokud vaše vlasy mají tendenci zplihnout, jednoduuše jim dopomožte těmi správnými produkty. Začněte už od jejich mytí. Hledejte šampony z řady volumizing. Kondicionér nebo masku pro tentokrát vynechte. Nánosy vyhlazujících a těžkých produktů bývají častým důvodem toho, že jsou vlasy bez objemu. Po umytí naneste do vlhkých vlasů ke kořínkům objemové tužidlo. Místo klasických pěnových vyzkoušejte ty s tekutou texturou. Vlasy nezatíží, ale naopak je pozdvednou.

Nová pravidla fénování

Základním pravidlem objemného účesu je správná technika foukání. Rozdělte si vlasy ne několik částí a sepněte je sponou. Začněte foukat od spodních vrstev v předklonu a za pomocí kulatého kartáče. Důležitým krokem je také vlasy vyfoukat úplně do sucha. Vyfénovaný pramen vlasů pár sekund přidržte  v natočené poloze a nechte ho úplně vychladnout, nebo ho zafixujte studeným vzduchem fénu. Díky tomu tak udržíte jejich tvar.

Zázračná kulma

Dalším trikem, díky kterému můžete dosáhnout objemných vlasů, je jejich nakulmování. Vyzkoušejte přirozené vlny, které vykouzlíte velkou kulmou. Další variantou jsou rovné, ale přesto objemné vlasy. Ty získáte nakulmováním spodních vrstev vlasů klasickou krepovací kulmou. Vrchní prameny se tak přirozeně pozvednou a nabydou objemu.

Zázrak jménem suchý šampon

Suchý šampon je naprostý must have. Ušetříte díky němu spousty času. Nejen, že s ním zachráníte vlasy od dalšího umytí, ale také s ním vykouzlíte maximální objem. Stačí nanést malé množství produktu ke kořínkům a vlasy jím promasírovat. Tenhle trik můžete vyzkoušet s klasickým suchým šamponem nebo specializovaným texturačním pro objem vlasů.