Podlahy a stěny

A začneme u stěn a podlahy. Doporučujeme zvolit jen jednu část, kterou pokryjete mramorem, a na zbytek použijte jiný materiál. Dodáte tím místnosti klasický, ale přesto moderní nádech. Pokud byste mramor aplikovali na celý prostor, působil by až příliš chladně. Hodí se do kuchyně, koupelny, obýváku i předsíně.

Sloupy

Jde o malinko extravagantnější prvek, nicméně rozhodně stojí za úvahu v případě, že potřebujete šikovně rozdělit rozlehlou místnost na menší úseky. Dodáte jí větší organizovanosti, zároveň ponecháte potřebnou vzdušnost. A mramor dodá patřičnou jiskru.

Nábytek

Zdá se vám mramorový nábytek moc? Nám rozhodně ne! Mramor je vynikající materiál, masivní, silný a odolný vůči velkému opotřebení, takže vám dlouho vydrží v dobrém stavu. Co takový mramorový konferenční stolek do obýváku? Pokud se vám do interiéru přece jen nehodí, zkuste venkovní nábytek. Díky jeho vlastnostem to bude rovněž dobrá volba.

Doplňky a dekorace

Lampy, svíčky, tácky, nádobí, sošky a různé další umělecké dekorace umí krásně povzbudit náladu interiéru. Stačí jeden až dva kousky. Ačkoliv materiál působí chladně a robustně, tyhle malé detaily naopak dodají jemný a romantický dotek.