V našem dalším pokračování na festivalové vlně zavítáme po důležitých datech festivalů a tipech na neokoukané doplňky za originálními účesy, které jsou nejvhodnější pro tento druh příležitosti.

Festivalový účes musí splňovat základní požadavky – musí být rychle vytvořitelný, pohodlný a efektní. Zapomeňte na zdlouhavé a šíleně přezdobené kreace, festivalové období je spíše o volnosti a nenucenosti. Znáte přece takový ten efekt „jako bych právě vstala z postele, ale vypadám skvěle“.

Při tvorbě takového účesu berte v potaz délku svého účesu a také strukturu vlasů, jelikož ne všechny triky se provádí snadno s velice jemnými kudrnami. Využít také můžete svého melíru, který si v dnešní době lze udělat i pro jediný den, například pomocí speciálních barevných kříd či jednodenních barev.

fae164afbf95c6d1146e2c53c3d6a773

Základními prvky festivalových účesů jsou copánky, ať už francouzské, holandské či rybí. Dále živé květy, čelenky, šátky či štrasové doplňky, které lze připnout do ohonu. Zajímavou variantou jsou také rozčepýřené drdoly ozdobené pomocí umělých ptačích per.

Pokud se rozhodnete pro variantu rozpuštěných vlasů, dejte jim trochu života pomocí lehkých vln vytvořených kónickou kulmou, zapleťte několik úzkých copánků a za ucho přidejte živou květinu.

Praktický ohon lze ozdobit úzkým šátkem s letními motivy, konce vlasů projeďte barevnou křídou a přidejte výrazné náušnice. Culík ale můžete také posadit na stranu těsně pod ucho a po celé délce jej vyžehlit vlasovou žehličkou.

b6901c2c5bd7593002d9e6cc44f29829

Zelenou mají také vysoké natupírované drdoly, lze je zkrášlit pomocí připínacích šperků, čelenek nebo zajímavých pinetek. Jejich výhoda spočívá v tom, že vydrží celý den v jakémkoli počasí, tudíž se o své vlasy nemusíte do večera vůbec starat.

Jaké účesy preferujete během festivalů vy? Dejte nám vědět své tipy, moc se na ně těšíme!

Foto: Pinterest