-->

Gourmet tip: Jak připravit vegetariánské a veganské tacos?

/ Natálie Ferreira

Milujete tacos? Tak své oblíbené recepty doplňte o veganské a vegetariáské variace, které se okamžitě stanou pravidelnou součástí vašeho jídelníčku. Jak je připravíte? Vychutnejte si naše top 3 varianty.

Květákové tacos

Ingredience:

Květák

1/2 květáku

4 lžičky olivového oleje

2 stroužky česneku

1 lžička chilli

3/4 hrnku buffalo omáčky

pepř

Tacos

8 tacos placek

1 římský salát, nakrájený

1 avokádo

zakysaná smetana

koriandr nebo jarní cibulka

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte kousky květáku, olivový olej, česnek, chilli a 1/4 buffalo omáčky. Rozprostřete na pečící papír a pečte 20 min. Průběžně otáčejte. Mezitím ohřejte zbytek buffalo omáčky na pánvi. Vyndejte květák z trouby a přidejte ohřátý zbytek omáčky. Na každou tacos placku dejte římský salát, avokádo, květák, potřete podle chuti zakysanou smetanou a přidejte koriandr nebo jarní cibulku.

Tacos s fazolemi a quinoou

Ingredience:

Quinoa

1 lžíce olivové oleje

1 nakrájená červená cibule

2 velké stroužky česneku

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička kmínu

1/2 hrnku nevařené quinoi

1 hrnek zeleninového vývaru/ vody

1 plechovka černých fazolí

sůl, pepř

Avokádový dip

1 velké avokádo

šťáva z 1-2 limetek

1 vykrájená paprička jalapeño

hrst čerstvého koriandru

sůl

Postup:

Na rozehřátém oleji na pánvi orestujte cibuli a česnek a dejte tomu 5 minut. Přidejte rajčatový protlak, kmín, chilli a dále restujte. Následně přidejte quinou a zalijte vodou nebo vývarem. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném plameni po dobu 15 minut. Uvařenou quinou dejte stranou, aby vychladla, a přidejte do ní černé fazole. Podle potřeby dosolte, dopepřete. Avokádový dip připravíte rozmixováním všech potřebných ingrediencí. Na tacos placku dejte směs quinoi a fazolí, avokádový dip a podle chuti kousky salátu, koriandr nebo rajčata.

Tacos Mango Habanero

Ingredience:

1 mango

1/2 nakrájené červené cibule

1 paprika (padrone pepper)

šťáva z 1 limetky

olivový olej

hrst koriandru

3/4 hrnku uvařených černých fazolí

1 avokádo

mangový džem

Tacos tortilly

Postup:

V míse smíchejte nakrájené mango, červenou cibuli, papriku, limetkovou šťávu, olivový olej, nasekaný koriandr, avokádo, fazole a mangový džem. Dochuťte solí a dalším kořením dle vaší preference. Tortilly nahřejte, přidejte na ně připravenou směs a chcete-li, tak třeba i čedar, řecký jogurt nebo zakysanou smetanu.

Zdroj: Pinterest