KOLÁČKY SE SUŠENÝMI RAJČATY
FOCACCINE AI POMODORI SECCHI

Ingredience pro 4 osoby
Doba přípravy: 50 minut + kynutí

300 g hladké mouky
45 g sušených rajčat
10 g droždí
cukr, majoránka
olivový olej extravergine
hrubá i jemná sůl

Smíchejte mouku se 175 ml vody, přidejte rozdrobené droždí, 3 g cukru, 5 g jemné soli a 5 ml oleje. Vše dobře promíchejte, dejte do misky, přiklopte a na teplém místě nechte kynout cca 40 minut.
Poté těsto znovu propracujte, přidejte nasekaná sušená rajčata a snítku majoránky. Nechte kynout další 1 hodinu.
Vykynulé těsto rozdělte na 8 dílů a jednotlivě vypracujte kuličky. Po jedné pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku rukou zmáčkněte do tvaru koláčku. Smíchejte 25 ml oleje a 12 ml vody a každý koláček potřete. Nechte kynout dalších cca 30 minut.
Opět koláčky rukou zmáčkněte, posypte hrubou solí a dejte péct do předem rozpálené trouby na 220° C na cca 25 minut.

Zdroj: La Cucina Italiana