MINESTRONE Z LUŠTĚNIN A OBILOVIN

Doba přípravy: cca 1 hodina + namočení
Ingredience pro 4 osoby

V jedné porci
Kcal 300
Bílkoviny 15 g
Tuky 7 g
Cukry 47 g

1,5 l zeleninového vývaru
100 g cizrny
100 g fazolí čerinimálně na 12 hodin namočte cizrnu a fazole. Pak je sceďte, vsypte je do vroucího vývaru a 35 minut vařte na mírném ohni.

Přidejte ječné kroupy a vařte ještě dalších 25 minut.
Odstraňte z citrónové trávy tvrdší vnější listy a rozkrojte ji podélně na poloviny. Vložte do polévky spolu s kukuřicí a vařte ještě 5 minut. Citrónovou trávu pak odstraňte a polévku podávejte ochucenou olivovým olejem. Citrónová tráva (Cymbopogon) je travina původem z Asie. Během sezóny může být nahrazena 2‒3 čerstvými lístky aloisky (sporýš aloiska, Lippia citrodora) nebo kůrou z půlky citrónu. Aloisku i citrónovou kůru však vždy po dovaření z polévky vyjměte.

Zdroj: La Cucina