Jak našemu tělu škodí mléčné výrobky?

/ Redakce

O škodlivosti kravského mléka se poslední dobou diskutuje skoro stejně jako o špatném vlivu lepku a pšeničných výrobků. Co nám tedy mléko může způsobit?

Pasterizované mléko je už v podstatě mrtvé, což znamená, že obsahuje minimum prospěšných látek. Aby byla produkce mléka co největší, jsou kravám ve velkochovech podávány hormony a antibiotik, které potom pijeme. A co by sousta lidí nečekala? Trvanlivé mléko může způsobovat odvápnění.

Mléko oslabuje slezinu a slinivku, což zhoršuje naše trávení. Podle odborníku je nejhorší studené mléko. Tehdy se slezina oslabuje ještě výrazněji. Takže pokud si rádi ráno dáváte třeba müsli s mlékem, tak na to raději zapomeňte.

Snímek obrazovky 2016-05-08 v 21.17.25

A jak je to s mléčnými produkty? Odborníci doporučují omezit sýry a nahradit je například kozími nebo ovčími. Tvaroh příliš škodlivý není. A jogurty občas nevadí, ale kupujte opravdu ty kvalitní. Třeba bio nebo řecké.

Jaké jsou tedy varianty kravského mléka? Doporučují se především mléka mandlová, kokosová nebo rýžová. Nebo zkuste novinku Nemléko. Poslední dobou je sice hodně oblíbené mléko sojové, tím si ale moc nepomůžete. Soja je totiž jedna z nejvíce geneticky modifikovaných potravin, takže je tu velké riziko alergické reakce.

13100921_1597677807215172_5843677482683225950_n