Recept na dokonalou snídani? Známe ho: Homemade granola

/ Redakce

Také milujete k snídani müsli s mlékem? Tak ještě více budete milovat granolu. Zapečenou. Domácí. Lepší. Chutnější. A hlavně zdravější!

Recept si můžete upravit podle svých chutí. Takže pokud například nemáte rádi rozinky, nebudete je muset konečně dlouze vybírat z mističky. Navíc je také možné ji udělat v sugar & gluten free verzi. Dopřejte si snídani bez výčitek!

the-best-paleo-cereal-and-granola-recipes-gra-L-fmZbcK

Co budeme tedy potřebovat?

3 hrnky ovesných vloček / pro gluten free verzi použijte vločky rýžové, nebo pohankové

1/2 hrnku medu

1/2 hrnku strouhaného kokosu

3 lžíce kokosového oleje

3 lžíce třtinového cukru / pro sugar free verzi ho můžeme vynechat

1 hrnek ořechů, semínek a sušeného ovoce dle vlastního výběru

(kešu, mandle, lískové, nebo pekanové ořechy, chia, lněná, nebo slunečnicová semínka, rozinky, brusinky, goji)

1 lžičku skořice

a-better-granola-6461-620x459

postup:

1. Troubu předehřejeme na 170° a mezi tím si rozehřejeme kokosový olej a med.

2. Ostatní sypké ingredience promícháme na plechu.

3. Směs zalijeme kokosovým olejem a medem a opět promícháme.

4. Plech dáme do trouby péct na cca 30 min.

5. Občas promíchame a pečeme do zlatova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotovo! Teď už jen zbývá nechat granolu vychladnout, přesypat do vzduchotěsných sklenic. A nebo rovnou servírovat. Nejlépe chutná s rýžovým mlékem a čerstvým ovocem!

Honey-Pecan-Date-Granola-1