Stylová svačinka

/ Monika Kolářová

Není pochyb o tom, že jíme především očima. Pokud nás připravený pokrm na první pohled nezaujme nebo se nám nelíbí, vzápětí se to promítne na jeho dalším hodnocení. Proto není radno podceňovat jeho servírování, při kterém si lze užít spoustu zábavy.

Nemusíte být hned převelikým umělcem a v kuchyni se dokázat ohánět jako pravá hospodyňka, k tipům na kreativní servírování, které asi nejvíce ocení děti, postačí často pouze základní kuchyňské náčiní a velká dávka trpělivosti.

Za nápady nemusíte chodit nikam daleko, v dnešní době je na internetu nepřeberné množství blogů, které z vás udělají v servírování mistra. Zmíníme alespoň blog Eatzy Bitzy či IdaFrosk, díky nimž se začnete na jednotlivé suroviny dívat z úplně odlišného pohledu.

5cc6d193c9d80003dba0fd4ffd51a7ee

Podstatou oku lahodících svačinek se tak stává tvořivost a umění pracovat s dostupnými surovinami jinak, než jsme byli dosud zvyklý.

S tvořivostí ale potřebuje řada z nás několikrát pomoci, protože kdo z nás si ještě před chvílí dokázal představit makronky jako rajčata, čerstvé jahody jako šupinky ryb či hrušku jako základ ježka s bodlinkami vyrobenými z hroznového vína?

Foto: Pinterest